[...] ser Składniki: - twardy żółty ser (salami, gouda, edamski itp.) - jajko - bułka tarta - sól, pieprz, papryka słodka i ostra, inne przyprawy wedle uznania - tłuszcz do smażenia Ser pokroić na grube plastry, z bułki tartej, przypraw i jajka przygotować panierkę. Panierować bardzo starannie najlepiej po dwa razy w jajku i w bułce na zmianę. [...]
Ważne są proporcje kwasów tłuszczowych w diecie. Nie wiem niestety jakie one są u Ciebie, ale moda na unikanie nasyconych niestety ciągle istnieje, więc na pewno warto umieścić go w diecie. Np do smażenia.
Smażony filet z kuraka bez panierki, to gotowiec, czy sam to wprowadziłeś? Jeśli gotowiec, to nie wiesz ile autor użył tłuszczu do smażenia, lepiej dla Ciebie będzie, jeśli wbijesz po prostu ile masz kury i ile tłuszczu. Z rana to mleko, to dobrze nie wygląda, kiepski źródło białka jak na początek dnia, lepiej jakiegoś omleta wrzuć na słodko / z [...]
kocio2009, na jakim oleju moge smażyc np. kurczaka i czym moge zastapic wędliny ? do smażenia: maslo, olej kokosowy, beztłuszczowy spray. mozesz smazyc na samym teflonie. nie bazuj jedynie na smazeniu: gotuj, paruj, piecz, grilluj. wędliny mozna zastąpić miesem (zrobisz w domu, kroisz na plastry), rybami, pastą jajeczną, etc
tylko pamietaj, ze w diecie nalezy zachowac proporcje miedzy frakcjami tluszczowymi, a nie wszystko w mct, czy wiekszosc. poza tym rafinowany do smazenia, nierafinowany na surowo - wiec tu masz odpowiedz ktory wybrac.
[...] to w dużej mierze od surowca. Myślę, że oba źródła tłuszczów mogą być przydatne, szczególnie w diecie low carb lub ketogenicznej. Osobiście olej kokosowy bym wrzucił do smażenia. Lubię smak i zapach kokosa, więc wybieram nierafinowany. Pod względem jakości jest trochę lepszy od rafinowanego, a 1kg wystarczy na długi okres. Olej MCT bym [...]
Każdy olej rzepakowy czy jest rafinowany,czy nie nadaje się do smażenia,nawet kujawski jest tłoczony na zimno,tylko że jest rafinowany bo jest robiony przemysłowo,a oczywiście lepszy jest nierafinowany.Pozdrawiam.
W szkole jem 2. Z tą owsianką to bardzo ciekawa koncepcja. Orzechy jem, do smażenia mam olej lniany ręcznej produkcji, ale na widok chociażby śledzia wigilijnego mój żołądek odmawia, jeszcze przetwory to wejdą. Czy, było by w miarę dobrą alternatywą brać zwykły apteczny tran w kapsułkach lub omega 3:6? Już rozpisałem kilka śniadań wg waszych [...]
jak żadna ? "Nasycone: Wystepuje głównie w tłuszczach zwierzęcych, ma przewaznie konsystencje stałą i jest doskonały do smażenia. Jego przedstawicielami są: smalec, olej kosowy, olej palmowy, tłuste miesa zwierzęce, śmietana, mleko... " źródło http://www.sfd.pl/Jak_uk%C5%82%C4%85da%C4%87_diet%C4%99_masa%2Fredukcja-t374656.html
[...] Jeśli masz jakąś fotkę sylwetki, to też by się przydała - przy zbyt wysokim BF-ie nie ma sensu masować. Olej z pestek winogron zamień na inny tłuszcz, nie nadaje się do smażenia - smalec, masło klarowane, oliwa, olej kokosowy... Ketchupy itp. najlepiej wywalić , chyba że są naprawdę dobre jakościowo i mają mało cukru, dużo pomidorów w [...]
Jak laczysz platki owsiane z trzema jajkami na sniadanie? Z ciekawosci pytam chociaz widac, ze wrzuciles byle jak ta rozpiske. To jakis omlet czy platki z woda i jajka gotowane? Bo tu ani tluszczu do smazenia czy cos...
To miało być bardzo cienkie ciasto, więc nie wiem czy byłoby to dużo węgli, szczególnie że jem tylko 4 posiłki przez cały dzień, więc z 70gW-80gW pasowałoby mi wcisnąć :P Żeby nie zakładać nowego tematu. Może ktoś polecić jakąś dobrą patelnię do smażenia bez tłuszczu? Zmieniony przez - PoczątkującyPakerPro w dniu 2019-02-20 23:02:38